14. svibanj 2012.

GRAD VARAŽDIN POČEO DOBIVATI SUDSKE PRESUDE

14.05.2012. - Napori  uprave Grada Varaždina da se počnu rješavati stari sudski predmeti počeli su dobivati pozitivne rezultate. Nakon što je dobio nepravomoćnu presudu u svoju korist temeljem koje nije obavezan platiti 726 tisuća kuna u slučaju spornog ulaganja u obnavljanje zgrade Tehnološkog parka nakon požara što nije bilo pokrijepljeno adekvatnim ugovorom,  Grad Varaždin je dobio još jednu presudu u svoju korist kojom će se uštedjeti novci u gradskom proračunu.

Riječ je o nepravomoćnoj presudi Općinskog suda u Varaždinu kojom se odbija zahtjev tužitelja da Grad Varaždin isplati iznos od 192.348,18 kuna te iznos od 216.280,80 kn  s osnova naknade štete sa zakonskom zateznom kamatom . Tužitelj je još 2005. godine tražio da mu se prizna ulaganje u dogradnju i proširenje jednog manjeg sportskog objekta u Varaždinu. Ista osoba, bila je također u višegodišnjem zakupu poslovnog prostora u sklopu tog sportskog objekta za koji nije plaćala zakupninu temeljem dogovora da se za iznos zakupnine  izvrše radovi na dogradnji  jednog manjeg dijela objekta. Tužitelj u ovom sudskom postupku ima pravo na žalbu, no u gradskoj upravi s pravom očekuju da će i ta presuda vrlo skoro postati pravomoćna.

Gradonačelnik Goran Habuš tim povodom dao je slijedeću izjavu: Grad Varaždin vukao je sudske procese godinama i nije se do sada vodila pretjerana briga o tome. Olako se u ime Grada pristajalo na različite zahtjeve tužitelja koji nisu imali pravnu podlogu pa je prijetila opasnost da gradski proračun bude oštećen za značajne iznose. Preuzimanjem vlasti i odgovornosti za grad i gradski proračun, uspjeli smo u našu korist dobiti nepravomoćne presude u prva dva predmeta čime smo uštedjeli više od milijuna kuna u proračunu. Imamo puno razloga vjerovati da će te presude postati pravomoćne. Na isti način pristupit ćemo i nekim drugim pokrenutim tužbama no o konkretnim detaljima sporova ne želimo govoriti prije no što sud donese svoju presudu.