19. svibanj 2022. | Autor: Maja Hrešć

Grad Varaždin osigurao sredstva za obnovu prostorija Prenoćišta za beskućnike

Grad Varaždin rebalansom proračuna osigurao je financijska sredstva za poboljšanje prostornih uvjeta za smještaj beskućnika.

Odobrenjem kapitalne donacije u iznosu 25 tisuća kuna Udruzi „Novi put“ Varaždin koja upravlja Prenoćištem za beskućnike Varaždin, sanirani su kupaonica i toalet, izmijenjeni podovi i sanitarije te elektroinstalacije u varaždinskom Prenoćištu.

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković naglasio je kako će Grad Varaždin uvijek izaći u susret onima kojima je pomoć najpotrebnija. „Naši sugrađani koju su ostali bez svega uvijek mogu potražiti pomoć i topli krevet u varaždinskom prenoćištu. Na nama nije da osuđujemo već da pomognemo koliko možemo jer nitko se nikad ne bi želio naći u takvoj situaciji da nema niti krov nad glavom. U prostorije u kojima borave potrebno je uložiti, ali godinama su bili drugačiji prioriteti i nije bilo sluha za njih. Drago mi je što smo im za početak uspjeli obnoviti kupaonicu i toalet da im pružimo dostojanstvene higijenske uvjete.“ – rekao je zamjenik.

Udruga „Novi put“ Varaždin zahvaljuje se za donaciju Gradu Varaždinu, a ujedno i tvrtki Marlex d.o.o., koja je donirala novi prozor i osigurala besplatnu demontažu i montažu.