13. prosinac 2022. | Autor: dd

Grad Varaždin osigurao poklone socijalno ugroženoj djeci

Povodom božićnih blagdana, Grad Varaždin je  danas, u utorak 13. prosinca 2022. godine u 15 sati organizirao u kinu Gaj prigodno darivanje za djecu socijalno ugroženog statusa.

Djeci i njihovim roditeljima i starateljima uz Djeda Mraza prigodnim riječima i čestitkom obratio se i gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj koji je pomogao dijeliti poklone, a zatim je novinarima izjavio: Ovo je samo jedan mali čin, mali znak pažnje koji mi možemo napraviti. Zaslužila su ta djeca i mnogo više. Grad Varaždin nastoji uljepšati Božić svima, znamo da je mnogima teško, nikome nije lako i zato se posebno brinemo o najugroženijim skupinama sugrađana. – rekao je gradonačelnik pripomenuvši da Grad Varaždin čitavim nizom mjera nastoji olakšati život i poboljšati status socijalno ugroženih građana od djece do umirovljenika.

Darove je primilo  115 djece najugroženijeg socijalnog status, a vrijednost poklon   paketa je 175 kuna. U svakom paketu bila je prigodna igračka i slatkiši. Radi se o tradicionalnom darivanju koju Grad Varaždin organizira za djecu starosti do 12 godina s područja grada Varaždina prema popisu Centra za socijalnu skrb Varaždin te o djeci korisnika zajamčene minimalne naknade i udomljenoj  djeci. Nakon podjele darova djeci je prikazan film Mačak u čizmama: posljednja želja.