18. srpanj 2019. | Autor: Maja Hrešć

Grad Varaždin osigurao besplatni obrazovni materijal za učenike

Zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica u četvrtak je uz pročelnicu Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje i sport Draženku Dević održala konferenciju za novinare na kojoj se govorilo o nabavi udžbenika i drugih nastavnih materijala za osnovnoškolce s područja Grada Varaždina za novu školsku godinu.

Naime, Ministarstvo znanosti i obrazovanja osiguralo je sredstva za udžbenike iz obaveznih predmeta, a Grad Varaždin osigurao je sredstva za nabavku radnih bilježnica i paketa za tehničku kulturu.

„Grad Varaždin ove je godine osigurao 980 tisuća kuna za kupovinu dodatnih obrazovnih materijala za učenike. Konkretno, radi se o radnim bilježnicama za obavezne predmete i o paketu za tehničku kulturu. Pratimo standard koji smo imali prošle godine uz malu novinu koja se tiče zakonskih financijskih okvira, a odnosi se na 1. i 5. razrede. Po formuli, dodatni materijali prema učeniku ne bi smjeli prelaziti 110 kuna za učenike od prvog do četvrtog razreda, 200 kuna za učenike petih i šestih razreda te 300 kuna za učenike sedmih i osmih razreda“ – rekla je zamjenica gradonačelnika.

Besplatne radne bilježnice dobit će i učenici koji imaju prebivalište na području Grada Varaždina, a polaze školu koja nije na varaždinskom području.