31. siječanj 2018. | Autor: [email protected]

Grad Varaždin kupio bivšu robnu kuću

U uredu Uprave Zagrebačke banke, danas, u utorak. 30. siječnja 2018. godine potpisan je Ugovor o kupoprodaji nekretnine kojom Grad Varaždin i formalno postaje vlasnik nekadašnje Robne kuće Varteks, kuće Ritz-Škrlec na Trgu kralja Tomislava.  

Ugovor su potpisali članovi Uprave Zagrebačke banke Stefano Gison i Marko Remenar te Sandra Malenica, zamjenica varaždinskog gradonačelnika.

Kupoprodajna cijena objekta navedena u ugovoru je 1.547.000,00 Eura što iznosi oko 11,6 milijuna kuna. Odlukom Gradskog vijeća, Grad Varaždin je time iskoristio pravo prvokupa ove prepoznatljive građevinske cjeline zaštićene kao spomenik kulture na glavnom gradskom trgu površine oko 2600 kvadratnih metra. Kao što je već bilo najavljeno, u toj će građevini biti uređeni, prije svega, prostori za preseljenje Gradske knjižnice i čitaonice, a Ministarstvo kulture je već odobrilo pomoć u iznosu milijun kuna kojim će pomoći obnovi i opremanju prostora te njihovo stavljanje u funkciju. Uz knjižnicu, u tom će se atraktivnom zdanju urediti prodajni, ugostiteljski i drugi sadržaji koji će svakako pridonijeti oživljavanju centra Varaždina.