19. prosinac 2013.

Grad Varaždin i ove godine organizira doček na glavnom gradskom trgu

radelić press

19.12.2013.-Varaždin i ove godine novu godinu dočekuje na otvorenom, programom na glavnom gradskom trgu. Program dočeka danas su na konferenciji za novinare najavili zamjenik varaždinskog gradonačelnika Vjeran Radelić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam i međunarodnu suradnju Goranka Grgić i Marinko Šipoš, stručni suradnik za sport u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Varaždina. Po prvi put Varaždin ima i dječji doček nove godine: 31. prosinca od 16.30 do 18 sati u podrumu Gradske tržnice bit će organiziran dječji disco.
Program na Trgu kralja Tomislava (Korzu) počinje u 20 sati. Publiku će zabavljati „Vizija bend“ i Nenad Kumrić – Charlie, a uz glazbu do 2 sata iza ponoći, u ponoć je predviđena čestitka gradonačelnika Gorana Habuša. Grad Varaždin će za sve okupljene na Korzu pripremiti besplatne klipiće, kuhano vino i čaj, a u planu su i dvije nagradne igre tijekom večeri.Iako je desetak lokala najavilo kako će raditi cijelu silvestarsku noć, Grad Varaždin poziva sve ugostitelje koji to žele, da zatraže produžetak radnog vremena kako bi i na taj način doprinijeli živosti na varaždinskim ulicama.
Grad Varaždin i Atletski klub Sloboda Varaždin točno u ponoć organiziraju tradicionalnu novogodišnju utrku. Za 36. novogodišnju utrku Varaždin 2014. već sada vlada velik interes pa organizatoru očekuju 300-tinjak sudionika u juniorskim i seniorskim kategorijama. Ove se godine po prvi put organizira utrka osoba s invaliditetom u kolicima, a zbog  interesa osoba s invaliditetom za tu utrku.
Trkači će trčati stazu od 6 tisuća metara, trkačice 3 tisuće metara, a osobe s invaliditetom tisuću metara. Za prve, druge i treće u svim kategorijama osigurane su novčane nagrade, a prijave za utrku primaju se do 29. prosinca na e-mail: [email protected] ili 31. prosinca u dvorani igrališta „Srednjoškolac“ do 23.00 sata.