02. veljača 2017. | Autor: [email protected]

Grad Varaždin donira Caritas za pučku kuhinju

Grad Varaždin će u prvom tromjesečju ove godine donirati Caritasu biskupije Varaždinske 75 tisuća kuna. Ugovor o donaciji su potpisali gradonačelnik Goran Habuš i ravnatelj Caritasa Ante Šola. U ugovoru se navodi kako se ta donirana sredstva smiju iskoristiti isključivo za financiranje djelatnosti Pučke kuhinje.

Varaždinski Caritas dnevno priprema obroke za više od 300 korisnika. Na godišnjoj razini to je oko 104.800 obroka. Ravnatelj Caritasa Ante Šola ističe kako je donacija Grada Varaždina vrlo značajna za funkcioniranje pučke kuhinje. Iz župa se prikupi hrana u vrijednosti gotovo pola milijuna kuna, no potrebno je dokupljivanje mesa kako bi obroci bili kvalitetniji, a potrebno je plaćati režijske troškove pa je svaka donacija dobrodošla. – ističe ravnatelj Caritasa.

Grad Varaždin, unatoč neizglasavanju proračuna i uvedenim mjerama privremenog financiranja našao je načina kako Caritasu osigurati neophodna sredstva za funkcioniranje, odnosno za ispunjavanje zakonske norme brige za prehranu socijalno ugroženih građana.

Gradonačelnik Goran Habuš napomenuo je kako Grad Varaždin iskazuje punu odgovornost i humanu solidarnost s građanima u potrebi te naglašava kako je Grad uvijek bio spreman pridonijeti radu Caritasa. Na godišnjem nivou Grad Varaždin već dugi niz godina planira u proračunu 300 tisuća kuna. No, Grad Varaždin o potrebama socijalno ugroženog stanovništva brine na mnogo drugih načina. To se očitovalo između ostalog i u pomoći biskupiji u gradnji novog Caritasovog doma koji je u izgradnji na Banfici i koji bi trebao biti završen do listopada ove godine.