10. kolovoz 2021.

Grad Varaždin domaćin Europskog rukometnog prvenstva za kadete

Grad Varaždin je  od 12. do 22. kolovoza 2021. domaćin Europskog rukometnog prvenstva za kadete u kategoriji do 19 godina. Tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su sudjelovali Miroslav Marković, zamjenik gradonačelnika, Dražen Cesar, pročelnik UO za sport i zdravstvenu zaštitu, Silvijo Njirić, dir. marketinga HRS-a te Nino Lilić, predsjednik i koordinator Izvršnog povjerenstva.

Predstavnici HRS-a izrazili su zadovoljstvo što je Grad Varaždin po šesti put domaćin rukometnom natjecanju na najvišoj razini te je najavljeno i domaćinstvo Svjetskog rukometnog prvenstva seniora 2025.

„Budući da je Hrvatska uz Dansku i Norvešku dobila organizaciju SP-a u rukometu 2025. godine, a odlična organizacija dosadašnjih natjecanja i iznimno visoke ocjene IHF (International Handball Federation) jamstvo su kako će  jedna skupina zasigurno biti u Varaždinu.“ – kazao je direktor marketinga HRS-a Silvijo Njirić.

Europsko rukometno prvenstvo za kadete održava se sukladno svim propisanim epidemiološkim mjerama, a Nacionalni stožer civilne zaštite dozvolio je i nazočnost publike na svim utakmicama što će zasigurno pridonijeti još boljoj atmosferi, a ulaznice su u prodaji od 9. kolovoza 2020. godine.

 „Zadovoljstvo nam je što smo ponovno domaćini i suorganizatori jednog velikog sportskog događaja. Vjerujem kako ćemo opet pokazati da smo sjajni domaćini te zašto je Varaždin grad sporta. Imamo odličnu suradnju s Hrvatskim rukometnim savezom te se nadam kako ćemo u polufinalu i finalu  upravo u Varaždinu navijati za naše rukometaše, budući da imamo i reprezentativce Fabijana Grubišića i Tina Tompića iz GRK Varaždin 1930. Svima želim puno uspjeha i da ponesu najljepše uspomene iz našega Grada“ – kazao je zamjenik Marković.

Grad je osigurao  sredstva u visini od 100.000,00 kuna za podmirenje troškova operativnog osoblja Lokalnog organizacijskog odbora i omogućio korištenje dvorane Arene, postavljanje sportske podloge, informatičku opremu te potporne službe JVP Varaždin i Hitnu pomoć što je ukupno oko 250.000 kuna. Varaždinska županija se također uključila sa sufinanciranjem u iznosu od 10.000 kn.