19. ožujak 2024. | Autor: dd

Grad Varaždin će sufinancirati provođenje sterilizacije i kastracije mačaka

Grad Varaždin je na svojim službenim mrežnim stranicama u utorak, 19. ožujka 2024. objavio Javni poziv veterinarskim organizacijama i veterinarskim praksama za sudjelovanje u provođenju mjera poticaja sterilizacije i kastracije mačaka na području Grada Varaždina u 2024. godini.

Poveznica:

 https://varazdin.hr/javni-pozivi/javni-poziv-veterinarskim-organizacijama-i-veterinarskim-praksama-sudjelovanje-provodenju-mjera-poti-11076/

Kako je navedeno u pozivu, do 29. ožujka 2024.  će se prikupljati ponude zainteresiranih veterinarskih organizacija i praksi koje posluju na području Grada Varaždina. Na mrežnim stranicama objavljen je i obrazac za podnošenje ponude te izjava o korištenim potporama male vrijednosti.

U varaždinskom gradskom proračunu za tu mjeru  osigurano je 20.000 eura. Grad Varaždin će sufinancirati sterilizaciju i kastraciju mačaka s 50 % troškova, odnosno maksimalno do 30 eura po jedinki. Mjera sterilizacije i kastracije provodit će se od 15. travnja do 31. prosinca 2024. godine ili do iskorištenja planiranih sredstava.

Po zaprimanju ponuda, Grad Varaždin će sa veterinarskim organizacijama i praksama koje zadovolje uvjete iz poziva  potpisati ugovore, a mjesta na kojima će se moći obaviti sterilizacija i kastracija  mačaka bit će također objavljeni. Djelatnici tih organizacija i praksi bit će dužni voditi evidenciju o provođenju tih mjera.

 

Foto ilustracija: pexels-bekka-mongeau-982314