09. rujan 2019. | Autor: ddretar

Grad ugostio županijsku vatrogasnu mladež

Na varaždinskom Gradskom stadionu „Sloboda“ u nedjelju je održano 13. natjecanje vatrogasne mladeži Varaždinske županije. 

Natjecanje je okupilo izuzetno velik broj natjecanja, u četiri kategorije natjecalo se 110 ekipa iz cijele županije koje su okupile gotovo 1100 natjecatelja i natjecateljica, odnosno ukupno 1400 sudionika natjecanja zajedno sa sucima i pratiteljima ekipa.

U kategoriji mladeži ( natjecatelji u dobi 12 – 16 godina ) najbolja je u konkurenciji djevojaka bila ekipa DVD Karlovec Ludbreški, a kod muške mladeži DVD Donja Voća. U kategoriji pomlatka ( natjecatelji u dobi 6 – 12 godina )  u muškoj konkurenciji najbolji je bio DVD Šemovec,  a kod djevojčica DVD Margečan.

Najboljim ekipama iz cijele županije čestitao je i podijelio pobjedničke pehare Zlatan Avar, zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina: Raduje nas tako velik odaziv natjecatelja iz cijele županije. Grad Varaždin uredio je  Stadion Sloboda za nedavno za  Europsko prvenstvo u atletici. Međutim, tako kvalitetno uređen on sada može odlično poslužiti za ovakve manifestacije. Grad Varaždin će i dalje podupirati natjecanja vatrogasne mladeži jer to pridonosi omasovljenju i osposobljenosti dobrovoljnog vatrogastva – naglasio je Avar na završnoj podjeli pehara najboljim ekipama.