11. travanj 2013.

Grad FOI darovao 15158 m2 za novu zgradu

ugovor FOI image ugovor FOI

11.04.2013.-Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš i dekan Fakulteta organizacije i informatike prof.dr.sc. Vjeran Strahonja potpisali su danas ugovor darovanju nekretnina za realizaciju projekta „Sveučilišni kampus u Varaždinu“. Njime Grad Varaždin FOI-u daruje 15158 četvornih metara zemljišta u samom središtu Varaždina – u ulici kralja Petra Krešimira IV. Do kraja 2015. godine na njemu bi trebala biti sagrađena nova zgrada Fakulteta s 10 000 četvornih metara neto površine u kojoj će, osim nastavnih sadržaja, biti i velika knjižnica i čitaonica na 600 četvornih metara te podzemna garaža.
Projekt izgradnje nove zgrade Fakulteta organizacije i informatike vrijedan je oko 20 milijuna eura, od čega će se čak 85% financirati iz strukturnih fondova EU, dok su 15% sredstva Sveučilišta i FOI-a.
„Posljednjih godinu dana doista smo intenzivno radili na ovom projektu i možemo reći da je njime zaokružena ideja sveučilišnog kampusa u Varaždinu. Osim obrazovne komponente, što je od iznimne važnosti, realizacija ideje kampusa donijet će u idućim godinama mnogo posla građevinskoj i pratećoj industriji u regiji. Uz izgradnju studentskog restorana,koja počinje uskoro te izgradnju nove zgrade FOI-a, koja bi trebala početi sredinom iduće godine, slijedi i izgradnja novog paviljona studentskog doma sa 600 ležajeva.“ – rekao je gradonačelnik Goran Habuš.
Dekan FOI-a istaknuo je kako će Fakultet zadržati postojeću zgradu na Trgu kralja Tomislava. „Cilj nam je stvoriti urbani kampus koji će biti utkan u tkivo grada i na neki način oživjeti njegov centar.“ – rekao je dekan Strahonja.