05. studeni 2020. | Autor: ddretar

Grad financijski pomaže obrtnicima i poduzetnicima

Grad Varaždin je na račune oko pet stotina varaždinskih obrtnika i poduzetnika ovih dana isplatio novčane potpore u iznosima od 2,5 do 5 tisuća kuna. 

Do kraja slijedećeg tjedna, novci će sjesti na račune ukupno 935 poduzetnika i obrtnika koji su se javili na javni poziv. Riječ je o bespovratnim sredstvima iz Poduzetničkog fonda kojeg je oformio Grad Varaždin kako bi pomogao poduzetnicima i obrtnicima prevladati posljedice otežanog poslovanja u vrijeme koronakrize. Ove će godine biti isplaćeno iz proračuna, odnosno poduzetničkog fonda oko 2,7  milijuna kuna, a isto toliko već slijedeće godine u siječnju i veljači. Naime, odlučeno je da se polovica iznosa potpora od 5 do 10 tisuća kuna  uplati sada, a druga polovica slijedeće godine.

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok je prokomentirao realizaciju te inicijative: Pravovremeno smo se odlučili na taj potez kojeg smatramo dobrodošlom pomoći u ovoj koronakrizi. Pomno pratimo dalje razvoj krize i njene posljedice na naše gospodarstvo, poglavito na poslovanje poduzetnika i gospodarstvenika. Grad će se i dalje nastaviti brinuti za obrtnike i poduzetnike, učinit ćemo koliko je moguće da im se pomogne u ovim, nimalo lakim, vremenima.