26. ožujak 2012.

GRAD DOBIO PRVU POZITIVNU PRESUDU U NIZU NASLIJEĐENIH SPORNIH UGOVORA

Martinčević image martincevic.JPG

26.03.2012. - Drago mi je da vas mogu izvijestiti da smo upravo primili odbijajuću presudu u kojoj se tvrtka Novogradnja spori s Gradom Varaždinom, a sporni iznos opteretio bi varaždinski gradski proračun za milijun i dvjesto tisuća kuna." – rekla je danas na konferenciji za novinare zamjenica varaždinskog gradonačelnika Natalija Martinčević. Prva je to pozitivna presuda u nizu spornih ugovora i dogovora koje je novo gradsko čelništvo naslijedilo od svojih prethodnika, a ishodilo ju je Odvjetničko društvo Brlečić & partneri iz Varaždina.
 

Radi se o radovima koje je tvrtka Novogradnja izvršila ijekom 2007. godine  na zgradi Tehnološkog parka. Uoči tog događaja ta je tvrtka izvršila radove na pročelju zgrade koji su im plaćeni, da bi potom, nakon izbijanja požara u zgradi Tehnološkog parka, izveli dodatne radove, i to bez natječaja, ugovora ili  javne nabave.

"Uvidom u dokumentaciju utvrdili smo da ne postoji ni jedan dokument ili bilo kakav drugi trag o tome tko je te radove naručio, tko ih je trebao platiti i koji su uopće radovi izvedeni, ako su izvedeni" - rekla je Martinčević i dodala kako su odluku o nagodbi na 1,2 milijuna kuna dobili na potpis nekoliko dana nakon preuzimanja mandata su je novi gradski čelnici odbili potpisati i sud je prije nekoliko dana potvrdio da su bili u pravu.