26. listopad 2018. | Autor: Dražen Dretar

Graberje oživjelo

U petak su građanima predani na upotrebu novouređeni sportski i rekreacijski sadržaji uz Sportsku dvoranu Varaždin u Graberju. Zamjenica varaždinskog gradonačelnika Sandra Malenica i stručni suradnik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina Denis Mladenović predali su na upotrebu igralište za badminton, boćalište, vježbalište ( street workout ) i igralište za djecu s poteškoćama.

Sandra Malenica tom je prigodom istaknula: Ovo je cijelo novo mjesto u gradu posvećeno i rekreaciji i sportu, ali i djeci. Ovo će mjesto cijelo vrijeme biti na raspolaganju građanima i sva sreća da nas čeka toplija jesen pa će ga građani moći koristiti što više.

Graberje ponovno živi. Nakon deset godina ponovo imamo boćalište u Varaždinu, a tu su i igralište za badminton, vježbalište na otvorenom i kombinirano igralište prilagođeno djeci s poteškoćama u razvoju. Gledali smo da zadovoljimo potrebe svih građana, sportaša i rekreativaca, školaraca i djece s poteškoćama. – naglasio je Denis Mladenović.

Ukupna vrijednost izvedenih radova i postavljenih sprava je 150 tisuća kuna. Iz gradskog proračuna je izdvojeno 50 tisuća koliko je osigurala i Zajednica sportskih udruga a varaždinska tvrtka Gumiimpeks donirala je gumene podloge u istoj vrijednosti.