18. veljača 2016. | Autor: [email protected]

Goran Habuš uvršten među najštedljivije gradonačelnike

Prema analizi izvršenja gradskih proračuna za 2014. godinu po kriteriju potrošnje per capita, kao i po udjelu potrošnje u cjelokupnom proračunu, portal Gradonacelnik.hr izradio je listu deset najštedljivijih hrvatskih gradonačelnika po oba kriterija.

Promatrajući troškove reprezentacije po kriteriju udjela u proračunu varaždinski gradonačelnik Goran Habuš uvršten je na listu najštedljivijih gradonačelnika u RH povodom čega je dao slijedeću izjavu:

„Dok je 2007. i 2008. godine trošak reprezentacije bio oko 1.200.000,00 kuna, od 2012. godine kada smo došli na vlast u Gradu Varaždinu, počeli smo rezati troškove reprezentacije i stavili se u okvire, čime smo štednjom i racionalnim raspolaganjem sredstvima došli do brojke od oko 350 tisuća kuna godišnje.

Iako mi zadovoljstvo što smo prepoznati i pohvaljeni kao štedni grad, smatram da je od podatka koliko smo potrošili, zapravo ipak puno važniji podatak kakav je efekt postignut time što smo potrošili, odnosno koliko smo takvim „šparnim“ reprezentacijama doprinijeli imiđu grada i koliko smo uspješnih poslovnih kontakata uspostavili.“