09. rujan 2020. | Autor: ddretar

Godina rekordnih ulaganja

U redovan obilazak radova na komunalnoj infrastrukturi u srijedu je krenuo dr. sc. Ivan Čehok, gradonačelnik Grada Varaždina a prvo je zastao u Milčetićevoj ulici:

Ovdje je riječ o jednom našem obećanju, pa i obvezi prema policiji i našim građanima. U ovoj ulici stara stabla su dizala pločnik i nije se više moglo hodati, ulica je stvarno bila u lošem stanju. Zbog toga smo krenuli u uređenje jednog dijela ulice jer nismo mogli radi prometa zatvoriti cijelu. Ovdje će uskoro biti uređeno i obilježje koje će nas sjećati na naše poginule policajce u Domovinskom ratu. Sve smo pripremili pa će taj dio ulice dobiti jednu sasvim novu vizuru prema jednom prekrasnom arhitektonskom rješenju. Posadit ćemo i nova stabla. rekao je dr.sc. Ivan Čehok, gradonačelnik  Grada Varaždina prepustivši riječ Predragu Benčiću, načelniku PU varaždinske: Svako ulaganje u prometnu infrastrukturu znači  i poboljšanje sigurnosti cestovnog prometa i svih sudionika u prometu. I ova ulica u kojoj je sjedište policije svojim uređenjem će pridonijeti tome. S druge strane, nakon tridesetak godina policajcima koji su položili svoje živote za Hrvatsku bit će uređeno spomen obilježje a grad će dobiti jedan lijepi trg.

Gradonačelnik je nastavio obilazak radova u gradu te je primijetio: Jučer su premijer Plenković i ministri primijetili kako se u Varaždinu jako puno radi. To je dobro, jer u ovoj korana-krizi mi nismo stali. Kad bismo uzeli u obzir sve što je grad gradio i što smo uložili mogu reći da je ovo bila godina rekordnih ulaganja. Unatoč krizi koju je izazvala korona, mi smo započeli investicije koje s aglomeracijom iznose preko milijardu kuna. – poentirao je gradonačelnik i naglasio kako se posebna briga vodila o uređenju parkirališta oko stambenih zgrada. U dogovoru s građanima, objasnio je Čehok, proširili smo parkirališta u Zagrebačkoj ulici, Vrazovoj ulici i na Banfici a s time ćemo i nastaviti. Želimo našim građanima koji žive u stambenim zgradama omogućiti da imaju dovoljno parkirnih mjesta. Na uređenom parkiralištu u Ulici kralja Petra Krešimira IV konstatirao je gradonačelnik da nema grada u Hrvatskoj u kojem građani na samo stotinjak metara od glavnog trga imaju besplatno parkiralište.

U Varaždinu će prema riječima gradonačelnika biti nastavljeno uređivanje ulica koje su bile zahvaćene aglomeracijom, najprije u Črncu, a nakon velikih infrastrukturnih radova u slijedeće dva tjedna trebalo bi završiti i radove na rotoru kod groblja. Ulaganje u navedenu infrastrukturu i prometnice grada iznosi oko 30 milijuna kuna.