28. ožujak 2023. | Autor: Maja Hrešć

Garibović na prijemu kod gradonačelnika: „Drago mi je kad donosim medalje doma u svoj rodni grad Varaždin“

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u utorak je u palači Patačić primio europskog doprvaka u karateu Enesa Garibovića i njegovog oca i trenera Esada. Prijemu je prisustvovao voditelj Odsjeka za sport i rekreaciju Dražen Cesar.

Enes Garibović je na Europskom prvenstvu u Španjolskoj osvojio srebrnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji te broncu u ekipnom natjecanju.

„Prezadovoljan sam ovim uspjehom. Drago mi je zbog ovog kontinuiteta osvajanja medalja tri godine zaredom na tri Europska prvenstva i to broncu i dva srebra. Naravno, fali to zlato koje sam priželjkivao i bio sam blizu njega. Nakon finalnog meča bio je žal i tuga, ali kad se slegnu dojmovi, znam da je to vrhunski rezultat i sretan sam. Drago mi je da sam za ekipnu broncu donio odlučujući bod za Hrvatsku i to je naša četvrta zajednička timska medalja.“ – rekao je Enes Garibović. Zahvalio je kolegama iz reprezentacije, svom klubu te Gradu Varaždinu i gradonačelniku na podršci: „Drago mi je kad donosim medalje doma u svoj rodni grad Varaždin.“

Gradonačelnik Neven Bosilj od srca je čestitao mladom sportašu: „Enes je zaista na ponos svima nama Varaždincima. Mladić koji je završio jedan od najtežih fakulteta FER s rektorovom nagradom, vrhunski sportaš. Mogao je birati gdje će raditi, a ostao je i dalje raditi i trenirati u našem Varaždinu pod paskom svog oca Esada. Ove dvije medalje su veliki uspjeh, a vjerujem da od njega možemo očekivati i još puno zlatnih. Očekuju ga i Europske olimpijske igre u Poljskoj i Svjetsko prvenstvo u Budimpešti ove godine i siguran sam da će nas opet razveseliti s medaljama.“ – rekao je gradonačelnik te istaknuo kako će Enes uvijek imati svu podršku i potporu Grada Varaždina.