09. svibanj 2023. | Autor: Maja Hrešć

Na Franjevačkom trgu obilježen Dan Europe

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u utorak je na Franjevačkom trgu posjetio promotivni štand Varaždinske županije te uz zamjenicu župana Silviju Zagorec i pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Darka Majhena podržao obilježavanje Dana Europe.

Dan Europe obilježava se 9. svibnja, na obljetnicu Schumanove deklaracije, a građanima je ovom prigodom podijeljen informativni i promotivni materijal kako bi se bolje upoznali s prednostima i mogućnostima Europske Unije.

„Skoro sve naše osnovne škole sudjeluju u Erasmus projektima i mislim da je to izuzetno bitno. Povlačimo novce iz europskih fondova, a za Grad Varaždin je najvažnije da ćemo do kraja ovog mjeseca potpisati ugovor za pristupanje ITU mehanizmu putem kojega ćemo dobiti 22 milijuna eura EU sredstava za gradske projekte.“ – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Zamjenica župana Silvija Zagorec istaknula je kako se na području Varaždinske županije trenutno provodi, projektira ili je pred završetkom oko 40-ak kapitalnih projekata u iznosu većem od 300 milijuna eura.