18. rujan 2024. | Autor: Maja Hrešć

Na FOI jubilarna 35. međunarodna znanstvena konferencija CECIIS

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u srijedu je prisustvovao otvaranju jubilarne 35. međunarodne znanstvene konferencije CECIIS koja se od 18. do 20. rujna 2024. godine održava na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu.

Uz dekanicu FOI-ja prof. dr. sc. Marinu Klačmer Čalopu i gradonačelnika Nevena Bosilja, konferenciji su nazočili i savjetnica Predsjednika Republike Hrvatske Jadranka Žarković, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ravnatelj Uprave za državnu informatičku infrastrukturu Nikola Modrušan, gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije Miroslav Huđek te predstavnici drugih institucija, privatnog i javnog sektora.

Gradonačelnik Neven Bosilj ovom je prilikom pozdravio sve uzvanike i sudionike konferencije koja im pruža priliku za razmjenom znanja i inovacija u ovom području. Istaknuo je kako je Grad Varaždin ponosan što može ugostiti ovakve stručnjake: „Siguran sam da će konferencija biti produktivna i polučiti nova saznanja. Čestitam našem FOI na jubilarnom 35. CECIIS-u i veselim se što ćemo vas za godinu, dvije dočekati na još jednoj CECIIS konferenciji u prvom Centru za predinkubaciju u pametnoj industriji u Hrvatskoj kojeg zajednički grade FOI i Grad Varaždin.“ – rekao je gradonačelnik.

Ovogodišnja tema konferencije je „Cyber-Physical and Embedded Systems”, a sudionici  iz prve ruke mogu vidjeti kako ovi sustavi revolucioniziraju industrije, od autonomnih vozila i tehnologija pametnih mreža do zdravstva i zaštite okoliša. Istražuju se napredne teme poput integracije umjetne inteligencije, napretka u IoT-u te izazovi sigurnosti u ugrađenim sustavima, pružajući jedinstven uvid u budućnost gdje se tehnologija besprijekorno integrira s stvarnim svijetom.