20. listopad 2023. | Autor: Maja Hrešć

FOI domaćin 8. Međunarodne znanstvene konferencije CRODMA 2023.

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u petak je nazočio 8. Međunarodnoj znanstvenoj konferenciji CRODMA 2023. koja se održava na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu u organizaciji Hrvatske udruge za direktni i interaktivni marketing. Uz FOI, suorganizator konferencije je Zavod za znanstveni rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Varaždinu.

Zajedno s predsjednikom Hrvatske udruge za direktni i interaktivni marketing Damirom Dobrinićem, konferenciji su nazočili i dekanica Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu Marina Klačmer Čalopa te upravitelj HAZU u Varaždinu Vladimir Huzjan.

Damir Dobrinić naglasio je kako će se na konferenciji koja okuplja marketinške stručnjake iz cijele Hrvatske govoriti o novim marketinškim tehnologijama koje su danas popularne te je u organizaciju uključeno niz visokoškolskih institucija iz Hrvatske. Po pristiglim radovima i broju sudionika, ovo je dosad najuspješnija konferencija u osam godina rada.

Gradonačelnik Neven Bosilj rekao je kako Grad ima odličnu suradnju s FOI-jem s kojim će u suradnji graditi Centar za predinkubaciju u pametnoj industriji vrijedan više od 6,5 milijuna eura. „Vjerujem da će ova konferencija koja pridonosi i razvoju turizma i razvoju znanosti iznjedriti dobre rezultate na korist znanstvenoj zajednici, ali i gradu Varaždinu.“ – naglasio je gradonačelnik.

U sklopu konferencije dodjeljuju se priznanja studentima za najbolji završni i diplomski rad temeljem natječaja i odabira stručnog povjerenstva.