28. rujan 2018. | Autor: Dražen Dretar

Filmovi o mladima u Japanu u sklopu VBV-a

Projekcijom filma „Chihayafuru 1“ u petak je u varaždinskom Kinu Gaj počelo prikazivanje trilogije filmova o životu mladih u Japanu. 

Riječ je o jednom od popratnih programa ovogodišnjih Varaždinskih baroknih večeri pod nazivom Total barok. Prvoj projekciji prisustvovao je veleposlanik Japana u RH NJ.E. Keiji Takiguchi kojeg su pozdravili Lana Velimirović Vukalović, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta i varaždinski gradonačelnik dr.sc. Ivan Čehok.

 

Uoči projekcije, iznenađenje veleposlaniku Japana priredili su članovi Filmsko-kreativnog studija VANIMA prikazavši na početku programa svoj animirani film Paralele crvene i bijele posvećen 48. Varaždinskim baroknim večerima i zemlji partneru Japanu. Film govori o sličnostima i razlikama hrvatske i japanske kulture, a djeca, autori filma, poklonili su kopiju svog filma oduševljenom veleposlaniku.

 

Program japanskih filmova za mlade nastavlja se u subotu u 18 sati filmom Ninja Kids, Summer Mission Impossible te u 20:30 sati trećim nastavkom filma „Chihajafuru“ koji govori o životu mladih ljudi u Japanu i nastojanju da očuvaju tradicionalnu kartašku igru karuta.