11. travanj 2016. | Autor: [email protected]

Festival znanosti 2016. Varaždin

U Varaždinu se u periodu od 18. travnja 2016. do 23. travnja 2016. organizira Festival znanosti. Tema ovogodišnjeg Festivala znanosti je „Znanost i umjetnost“, a kroz 5 dana zanimljivih radionica i predavanja organizatori vas vode kroz život i rad Nikole Tesle i Leonarda da Vincija, uvode u zanimljiv svijet kukaca, robotike, digitalne fotografije, optičke iluzije te donose još pregršt zanimljivih tema.

U travnju 2015. godine održan je 13. Festival znanosti koji je uključio 18 hrvatskih gradova; Zagreb, Dubrovnik, Hvar, Brod na Kupi, Krapina, Lošinj, Ogulin, Osijek, Požega, Pula, Rab, Rijeka, Rovinj, Sisak, Slavonski Brod, Split i Zadar. Kako Varaždin do sada nije sudjelovao u organizaciji Festivala znanosti, organizatori su odlučili u travnju 2016. godine dovesti Festival u Varaždin kako bi i građanima i posjetiteljima Grada Varaždina omogućili sudjelovanje.

Izravni rezultati provođenja ovakvog događanja uključuju promociju znanosti kod građana svih dobnih skupina, unapređenje istraživačkih znanja i vještina te povećanje razine opće informiranost Varaždinaca i posjetitelja u području znanosti i istraživanja. Neizravni rezultati uključuju doprinos turizmu te moguće jačanje gospodarskih djelatnosti.

Organizatori Festivala znanosti 2016. Varaždin su Međunarodna agencija za razvoj (MARA d.o.o.), Fakultet organizacije i informatike Varaždin te Grad Varaždin, dok su sudionici Gradski muzej Varaždin, Sveučilište Sjever, Prva gimnazija Varaždin, DV Bajka, DV Čira-Čara, DV Varaždin, DV Dječji svijet, I. OŠ Varaždin, IV. Osnovna škola Varaždin, VI. Osnovna škola Varaždin te Elektrostrojarska škola Varaždin.

Sudjelovanje na Festivalu je besplatno, a omogućeno je svima, od predškolaca, nižih i viših razreda osnovne škole, mladih i odraslih sve do osoba treće životne dobi.

Kako je broj sudionika na svakoj od radionica ograničen, svi zainteresirani se pozivaju da svoje mjesto rezerviraju čim prije na poveznici http://goo.gl/forms/se0APJFDHy, a sve informacije vezano za sam Festival, program, opis radionica i ostalo, možete pronaći na službenoj Facebook stranici Festivala znanosti 2016. Varaždin https://www.facebook.com/Festival-znanosti-2016-Vara%C5%BEdin-932878110129575/ te na web stranicama organizatora i sudionika.

Sve radionice i predavanja provodit će se na području Grada Varaždina, u prostorijama sudionika, a detalje o lokacijama također možete pronaći na službenim stranicama organizatora i samog Festivala.

Organizatori se vesele prijavama i skorašnjem susretu na Festivalu znanosti 2016. u Varaždinu!

Više informacija o nacionalnom projektu Festival znanosti: www.festivalznanosti.hr.

Kontakt informacije: [email protected], 042/204-226, www.mara.hr.

Program festivala znanosti