16. rujan 2021. | Autor: Maja Hrešć

Europski tjedan mobilnosti u Varaždinu

Povodom obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti u Varaždinu, Udruga „Varaždinski biciklisti“ u suradnji s Gradom Varaždinom, Varaždinskom županijom, Sveučilištem Sjever, PU varaždinskom, Crtoradom i Sindikatom biciklista iz Zagreba pripremila je bogat program!

Pozivamo vas da sudjelujete:

•    u ČETVRTAK 16.9. na predavanjima i panel raspravi u popodnevnim satima u zgradi Varaždinske županije
•    u PETAK 17.9. na postavljanju ''klamerice'' za bicikle, uličnom showu i projekciji filmova u Školskoj ulici
•    u SUBOTU 18.9. na jutarnjem predstavljaju EKO vozila, trci za najmlađe bicikliste, predavanjima i radionicama kod Školske ulice
•    u NEDJELJU 19.9. na popodnevnoj Kritičnoj masi i popratnim predavanjima 
•    u PONEDJELJAK 20.9. i UTORAK 21.9. na predavanjima i panelima u zgradi Varaždinske županije i u Školskoj ulici 
•    u SRIJEDU 22.9. zadnji dan ljeta provedite na Trgu slobode BEZ AUTOMOBILA – ujutro uz edukativni programu policije za najmlađe, a popodnevne sate uz bogat muzički program i opuštenu atmosferu

U petak, subotu, nedjelju i srijedu u Školskoj ulici dotjerajte svoj bicikl u Biciklopopravljaoni članova Varaždinski biciklista i gosta iz BIC-POP-a Zelene akcije iz Zagreba!

U slučaju kiše program s ulice selimo u dvoranu u Školskoj ulici (bivši Levi's dućan).

Kampanja Europske komisije European mobility week kojoj je cilj podizanje svijesti o održivoj urbanoj mobilnosti provodi se tjednom mobilnosti koji traje od 16. do 22. rujna, a sadrži aktivnosti za građane s fokusom na temu održivog razvoja gradova, predlaganje trajnih rješenja u lokalnoj zajednici te Dan bez automobila. Varaždin je jedan od 9 hrvatskih gradova (od ukupno 2720 gradova svijeta) koji se priključio ovoj nacionalnoj kampanji.


EU tjedan mobilnosti 2021 - Varaždin - https://web.facebook.com/events/358820708990015 
Udruga Varaždinski biciklisti - https://web.facebook.com/UdrugaVarazdinskiBiciklisti