06. veljača 2019. | Autor: Maja Hrešć

Europska atletska federacija izrazito zadovoljna tijekom priprema u Varaždinu

U Gradskoj vijećnici u srijedu je održan prijem predstavnika Europske atletske federacije EA koji borave u Varaždinu kako bi se uvjerili u tijek priprema i dogovorili organizaciju natjecanja Europskog prvenstva u atletici 2. liga.

Ovo važno atletsko natjecanje održat će se u Varaždinu 10. i 11. kolovoza. Prijemu su prisustvovali voditeljica projekta ETCH 2L Varaždin 2019. Sandrine Glacier, delegat EA Erich Teigamägi, tehnički delegat EA Eric Jaffrelot, pročelnica Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje i sport Grada Varaždina Draženka Dević, direktor natjecanja Vladimir Mikulec, i predsjednik i glavni koordinator Ivan Domislović.

Pročelnica Dević izrazila je zadovoljstvo što će se u Varaždinu, na stadionu Sloboda, ove godine održati Europsko ekipno atletsko prvenstvo: „Na Slobodi je Juniorsko prvenstvo Europe održano prije 30 godina, za potrebe čega je i sa stadion izgrađen. Atletska staza sada će biti temeljito obnovljena, nabavit će se suvremena atletska oprema i stvorit ćemo uvjete da se ovaj bazični sport i dalje razvija u našem gradu. Na prvenstvu će se okupiti više od 720 natjecatelja, nekoliko stotina atletskih djelatnika iz 12 europskih zemalja među kojima će biti velik broj aktualnih svjetskih, olimpijskih i europskih prvaka. Vjerujem da će naš grad biti izvrstan domaćin. Predstavnici EA jučer su imali priliku pregledati naš stadion i sve prostore te smještajne kapacitete, a sada slijede daljnji dogovori oko organizacijskih poslova.“

Delegat EA Erich Teigamägi istaknuo je da je zasad ostvarena odlična suradnja između svih dionika uključenih u organizaciju natjecanja i vrlo je zadovoljan dosadašnjim pripremama organizacijskog odbora. Voditeljica projekta Sandrine Glacier impresionirana je s angažmanom svih ključnih ljudi u organizaciji te je izrazila zahvalnost Gradu Varaždinu za svu potporu i za obnovu stadiona. „Sve dosad viđeno upućuje na velik uspjeh ovog natjecanja“, izjavila je Glacier.

S Hrvatskom televizijom sklopljen je ugovor o praćenju natjecanja direktnim prijenosom što ovakvom događaju dodaje još veću vrijednost.