06. studeni 2012.

Etažirano grijanje i uređenje Malog placa

trakošćanska etažno grijanje

06.11.2012.-U IV Mjesnom odboru održana je prigodna svečanost i konferencija za novinare kojom je obilježena prva faza etažiranja grijanja u zgradama u Trakošćanskoj ulici te uređenje prilaza Malom placu. Ispred zgrade u Trakošćanskoj 22 prisutnim građanima i novinarima obratili su se Branko Godinić, predsjednik IV Mjesnog odbora, Vlado Vlašić, pročelnik UO za komunalni sustav, urbanizam i zaštitu okoline te gradonačelnik Goran Habuš.
Naveli su kako je grijanje etažirano u osam zgrada. Radove su izvele tvrtka Markov Trade d.o.o. i Dimnjak d.o.o. a prisutni građani potvrdili su brojne prednosti uvođenja takvog načina grijanja stanova. Predsjednik Mjesnog odbora Branko Godinić najavio je nastavak radova na još osam zgrada, a za dvije godine bit će uz pomoć eu-fondova pokrenut i projekt izoliranja zgrada što će pridonjeti još većoj uštedi energenata i smanjenju troškova grijanja. Gradonačelnik Goran Habuš je izrazio nadu da će i ostali vlasnici stanova shvatiti i uz pomoć ovog primjera u Trakošćanskoj ulici sve prednosti i odlučiti se za uvođenje etažnog grijanja. Istovremeno je iskoristio priliku i jasno dao do znanja kako ove zime neće biti nikakvog gašenja grijanja u zgradama koje su priključene na toplane. Bez obzira na situaciju u tvrtki Grijanje, grijanje će ove zime funkcionirati! – naglasio je gradonačelnik Habuš.
U pratnji pročelnika Vlade Vlašića, gradonačelnik je obišao uređene prilaze na Trgu Mali plac i uvjerio se u kvalitetu izvedenih radova koji će biti nastavljeni kada to dozvole vremenski uvjeti.