23. studeni 2016. | Autor: lucija.cahunek@@varazdin.hr

Energetska učinkovitost sportskih objekata

Grad Varaždin je ovih dana s tvrtkom Ekološki centar d.o.o. iz Vukovara potpisao Ugovor o izradi projekata energetske učinkovitosti sportskih objekata, SC „Sloboda“ i dvorane u Graberju.

Ugovor, vrijedan 172 tisuće kn, potpisan je nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave, u kojem je Grad Varaždin odabrao ponudu tvrtke iz Vukovara kao najprihvatljiviju, sukladno kriterijima iz natječaja.

Projekt energetske učinkovitosti  ta dva objekta predstavlja  prvi, temeljni dokument koji  će služiti kao dokumentacija potrebna za prijave na natječaje za Europske ili slične fondove u cilju zaštite navedenih sportskih građevina od propadanja. Svrha izrade dokumentacije je  izolacija vanjske ovojnice dvorane i stadiona, sanacija stropova, podova te zamjena vanjske stolarije (prozora i  ulazna vrata). Osim navedenog, svrha ulaganja je i smanjiti troškove energenata koji su sada neprihvatljivo visoki.

Obzirom na godinu izgradnje tih sportskih objekata , dvorana Graberje izgrađena je 1973 godine, a Sportski centar Sloboda 1985. godine, opravdanost obnove istih je neupitna i neophodna.