17. rujan 2018. | Autor: Dražen Dretar

Energetska obnova varaždinskih vrtića

U tijeku su opsežni radovi na energetskoj obnovi vrtića u Trakošćanskoj, Dravskoj i Kozarčevoj ulici.

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

 

Energetska obnova Dječjeg vrtića Varaždin – objekata Dravska, Kozarčeva i Trakošćanska krenula je ubrzanim tempom te su u tijeku opsežni radovi, a planira se također i obnova vrtića u Aleji kralja Zvonimira i u Koprivničkoj.

U pratnji brojnih medija izvođenje radova na sva tri objekta Dječjeg vrtića Varaždin razgledao je gradonačelnik dr. sc. Ivan Čehok sa svojim zamjenikom Zlatanom Avarom i suradnicima te na lokaciji objekta Trakošćanska održao zajedničku početnu konferenciju za sva tri projekta. Kako su ga upoznali predstavnici nadzornih institucija, izvođači radova te predstavnici vrtića, radovi na energetskoj obnovi sva tri objekta trebali bi biti završeni do kraja godine. Postavljaju se vanjske ovojnice, termofasade vrtića te se istovremeno odvijaju elektrotehnički i strojarski radovi.

Radovi na sva tri objekta napreduju dobro. Ukupno će u ova tri objekta biti uloženo 6.785.180 kuna. Gradonačelnik je napomenuo kako smo na energetskoj obnovi napravili više sada nego u proteklih deset godina. Radovi su financirani većim dijelom iz državnih i europskih fondova, a samo tek nešto više od milijun i pol kuna platit ćemo iz proračuna – naglasio je gradonačelnik Čehok. Najavio je raspisivanje natječaja za obnovu vrtića u Aleji kralja Zvonimira, a razmišlja se i o kompletnoj rekonstrukciji vrtića u Koprivničkoj.

Većina radova na energetskoj obnovi objekata Dravska, Kozarčeva i Trakošćanska bit će sufinancirana europskim novcem iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFFR). Putem natječaja Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja naziva „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“ i  Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sva tri projekta ukupno je odobreno sufinanciranje u iznosu od 2.809.151,15 kuna. Iz sredstava  Javnog poziva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU za sredstva Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini Gradu Varaždinu za sva tri vrtića dodijeljeno još 1.253.530,03 kuna.