16. listopad 2012.

Elektrostrojarska škola dobila EE info centar

nfo centar image ee - natalija

16.10.2012. - Varaždinska Elektrostrojarska škola je, uz pomoć UNDP-a i Varaždinske županije, za svoje učenike, ali i sve zainteresirane građane, otvorila EE info centar u kojem se promoviraju materijali i mogućnosti energetskih ušteda i efikasnosti.
Na otvorenju EE info centra, postavljenog u holu škole, uz Louisu Vinton, stalnu predstavnicu UNDP-a u Hrvatskoj, varaždinskog župana Predraga Štromara i ravnatelja škole Igora Kosa, govorila je zamjenica varaždinskog gradonačelnika i saborska zastupnica Natalija Martinčević.
Istaknula je kako nam je ušteda energije danas prijeko potrebna, ne samo iz ekoloških, već i financijskih razloga. S ulaskom Hrvatske u EU energetsko tržište postaje otvoreno i EE info točka izvrsno je mjesto na kojem svi zainteresirani Varaždinci mogu vrlo konkretno doznati kako mogu smanjiti potrošnju energije, a time i sve veće račune.
„Za  Grad Varaždin otvorenje  ove info točke o energetskoj efikasnosti  nije se moglo dogoditi u boljem trenutku. Čekamo pozitivne vijesti iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja kojima smo za energetsku obnovu prijavili  7 vrtićkih objekata, 3 osnovne škole,  a prvi u Hrvatskoj i kulturne institucije. Dograđivat ćemo i dvije osnovne škole prema modelu javno – privatnog partnerstva. Svi će ti poslovi zasigurno pokrenuti ne samo građevinski sektor varaždinskog kraja, već i sve tvrtke koje su vezane uz poslove energetske obnove. Svi će oni na ovom mjestu, uz stručnjake iz Elektrostrojarske škole, moći provjeriti je li ono što su planirali najbolji odabir  i sigurno će ovdje dobiti najbolju i najkvalitetniju pomoć“ – rekla je Martinčević, najavivši kako će se od iduće akademske godine na varaždinskom Veleučilištu,  u suradnji s Hrvatskom elektroprivredom, obrazovati mladi  kadrovi za rad na održivom razvoju.

Film o energetskoj učinkovitosti u Elektrostrojarskoj školi pogledajte ovdje: http://www.youtube.com/watch?v=xbZsSF56GR4