20. veljača 2015.

Dvije varaždinske osnovne škole u pilot projektu e-škole CARNET-a

carnet.pn

20.2.2015.- Varaždinske II. i V. osnovna škola nalaze se na popisu prvih 150 škola koje će se u sljedeće 3 godine uključiti u pilot projekt "e-škole: razvoj sustava digitalne zrelosti škola", a provodit će ga Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet.  U prvoj fazi, već na jesen 2015. godine, uključit će se prvih 20 škola, dok će se ostalih 130 škola uključiti početkom 2016. godine.
Odabirom prvih 150 škola, nacionalni strateški projekt e-škole kreće u prvu fazu implementacije vrijednu 300 milijuna kuna. E-Škole su digitalno zrele škole, spojene na ultra-brzi Internet, visoko opremljene informacijsko-komunikacijskim tehnologijama (IKT), s informatiziranim procesima poslovanja te učenja i poučavanja. U e-školi digitalno kompetentni nastavnici i učenici u svom svakodnevnom radu koriste računalnu i mobilnu opremu, te obrazovne aplikacije i digitalne nastavne materijale.
Inače, na Javni poziv za sudjelovanje u Pilot projektu e-škole, koji je CARNet objavio u prosincu 2014. godine do 20. siječnja 2015. godine prijavilo se ukupno 705 osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske, a među njima je bilo i svih 7 varaždinskih osnovnih škola.