20. prosinac 2012.

Državna komisija odbila još jednu žalbu T7 Vis

državna komisija image o-nama

20.12.2012.-Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave odbacila je žalbu tvrtki Babić d.o.o iz Cestice i T7 Vis d.o.o. iz Varaždina koju su podnijeli na Obavijest o namjeri davanja koncesije i dokumentaciju za nadmetanje u postupku davanja koncesije za obavljanje komunalne djelatnosti odlaganja baliranog otpada s područja grada Varaždina i okolice.
Državna komisija tu je odluku objavila na svojim službenim internetskim stranicama, a u obrazloženju, između ostalog, navode kako žalitelji u predmetnom postupku nisu dokazali da imaju dozvolu sukladno članku 41. Stavak 1. Zakona o otpadu, stoga nisu dokazali da imaju pravni interes za dobivanje predmetnog ugovora.
Odlukom Državne komisije odblokiran je postupak raspisivanja koncesije za zbrinjavanje baliranog otpada u Brezju, kojeg su blokirali T7 Vis d.o.o.. Grad Varaždin će ispravak Obavijesti objaviti u Narodnim novinama koje izlaze nakon 27. prosinca, kako bi se postupak mogao nastaviti.

 Inače, da nije bilo žalbe, ponude za zbrinjavanje baliranog otpada trebale su biti otvorene još 5. studenog, dok će se to sada dogoditi tek krajem siječnja iduće godine.