21. svibanj 2019.

Drugi partnerski sastanak projekta „ABCitiEs“ u okviru programa Interreg Europe

Od 15. do 18. svibnja 2019. godine održan je u Ateni (Grčka) drugi partnerski sastanak projekta „ABCitiEs“ (Area Based Collaborative Entrepreneurship) odobrenog u sklopu EU programa „Interreg Europe“.

Na projektu „ABCitiEs“ sudjeluju Grad Varaždin, Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu te Grad Čakovec iz Republike Hrvatske, kao jedna od urbanih regija, dok ostale četiri urbane regije predstavljaju gradovi: Amsterdam, Atena, Manchester i Vilnius. Cilj projekta je povezati poduzetnike i potaknuti zajednička ulaganja u imovinu i tehnologije te promovirati zajedničko tržište. Regije su pokrenule ovaj projekt kako bi razmijenile iskustva i pomoću novih saznanja učinkovitije razvijale rješenja koja bi poduzetnicima olakšala poslovanje i potaknula međusobnu suradnju.

U Ateni su zamjenica gradonačelnika Grada Varaždina Sandra Malenica i profesor Vjeran Strahonja sa Fakulteta organizacije i informatike govorili o napretku i važnosti projekta za Grad Varaždin.

Sudionici sastanka posjetili su lokalna mjesta koja su važna za inicijativu (Kypseli Municipal Market, Aiolou Street i Romantso Creative Space).

Na sastanaku su dobivene smjernice i upute od predstavnika vodećeg partnera Amsterdam University of Applied Sciences (HvA) o daljnjem napretku projekta te o aktivnostima koje slijede.

Uz predstavnike Grada Varaždina: Sandru Malenicu, Goranku Grgić i Tatjanu Posavec na ovom sastanku sudjelovali su Vjeran Strahonja i Lana Škvorc s Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu te predstavnik Grada Čakovca David Vugrinec.

Projekt je započeo 1. lipnja 2018. godine i trajat će do 31. svibnja 2022. godine.

Za provedbu projekta odobreno je ukupno 1.596.551,00 eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Više o projektu može se pročitati na službenoj mrežnoj stranici: 

https://www.interregeurope.eu/abcities/