29. lipanj 2024. | Autor: dd vh

Dravski kotlić okupio 28 ekipa

Obilježavanje 70 godina gradskog kupališta na Dravi nastavljeno "Dravskim kotlićem", natjecanjem u pripremanju gulaša koji je okupio čak 28 ekipa.

Obilježavanje 70 godina Gradskog kupališta na Dravi u organizaciji JU Gradski bazeni Varaždin i uz pokroviteljstvo grada Varaždina započelo je u petak festivalom elektroničke glazbe Dance Pool Factory, a nastavljeno u subotu 29. lipnja 2024. Dravskim kotlićem - natjecanjem u kuhanju gulaša u kotliću na kojemu je sudjelovalo čak 28 ekipa: KBB, Baking Bad, Mikiz, Drava Zrinski, Face s placa, Tri praščića, Dravaši, Dark Blue Stores, Pajdaši, O'prosti pasulji, Šok soba Toni, Družba Pere Kotlića, Veseli Dečki, Vatreni kotlići, Gurmani, Ugostiteljstvo Gruda, Tajni Začin, Controlmatik, Gljivari, ekipe Čistoće Varaždin, Grada Varaždina, Varkoma – odvodnje, Varkoma – vodovod, Varaždinske građanske garde, Gradskog društva Crvenog križa, OK Cratis, Gastrocoma i ekipa dramske amaterske skupine Profesionalci iz Gojanca.

Sudionici, ali i posjetitelji, za koje je ulaz na bazene bio besplatan, dobro su se zabavljali uz tamburaški sastav „Sedef“, a program je vodio Krunoslav Čolo koji se još jednom dokazao kao izvrstan zabavljač.

Natjecateljske ekipe obišao je i gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj.

Najbolje gulaše odabrao je tročlani žiri u sastavu predsjednik Ivo Grđan – voditelj prehrane SC Varaždin, članice gđa Nevenka Bosilj, prof. – nastavnica kuharstva u Gospodarskoj školi Varaždin i Jelena Pavleković – ravnateljica JU Gradski bazeni Varaždin koji je ocjenjivao izgled, kompaktnost i naravno okus.

Nagrade najuspješnijima dodijelila je ravnateljica JU Gradski bazeni Varaždin Jelena Pavleković koja je čestitala nagrađenima i zahvalila na sudjelovanju svim ekipama te pozvala sve Varaždinke i Varaždince kao i sve posjetitelje da do 31. kolovoza osvježenje od ljetnih vrućina potraže upravo na uređenim Dravskim bazenima.

Pobjednik ovogodišnjeg „Dravskog kotlića“ je ekipa Gurmani.  Drugoplasirana je ekipa Varkom odvodnja, a trećeplasirana Ugostiteljstvo Gruda. Najsimpatičnijom ekipom proglašeni su O' prosti pasulji, a nagrađena je i prva prijavljena ekipa  na 1. Dravski kotlić - Tri praščića.

Svim sudionicima uručeni su prigodni pokloni organizatora i sponzora kao zahvala za sudjelovanje, a proslava 70 godina Dravskih bazena završena je rezanjem rođendanske torte.

Ravnateljica JU Gradski bazeni Varaždin najavila je i događanja u ovogodišnjoj ljetnoj sezoni POOL PARTY – „Fućkaš more“ na kojima će  03.07. nastupiti Antony Kay, 10.07.Yapa te 17.07.2024.Bosse.