18. rujan 2019. | Autor: ddretar

Dravska šetnica u punom sjaju

Šetnica od Banfice prema kupalištu kroz Dravsku park šumu zasjala je u punom sjaju. Nakon što su uređene komunalna infrastruktura i hodne površine, ovih dana završeni su i radovi na rasvjeti. 

Duž šetnice postavljeno je jedanaest rasvjetnih stupova sa četiri senzora koji reguliraju jačinu rasvjete ovisno o prolasku šetača. Kako su izvedeni radovi u srijedu na večer provjerio je gradonačelnik dr.sc. Ivan Čehok sa svojim zamjenicima Sandrom Malenicom i Zlatanom Avarom, direktorom Varkoma Željkom Bunićem i nadležnim pročelnikom Robertom Krajcerom.

Gradonačelnik Čehok  nije krio zadovoljstvo viđenim:Položili smo ispit sa dravskom šetnicom! Nismo ni asfaltirali ni stavljali tlakavce, na šetnicu smo stavili materijale koji ne odstupaju od okolne prirode. Za radove na postavljanju rasvjete smo morali pričekati vrijeme poslije gniježđenja ptica i sada je to završeno.  Učinili smo sve kako bi što manje utjecali na biosferu Dravske park šume. Što se tiče glazbe, to je od početka pogrešno shvaćeno. Ima puno park šuma u Europi koje imaju ambijentalnu glazbu koja svira onima koji to žele i samo uz rasvjetno tijelo. Mi smo ostavili mogućnost da se to u dogledno vrijeme uvede, ali to nećemo uvoditi u ovom trenutku. Pratit ćemo reakcije građana i slušati dobronamjernu struku. Napominjem da nismo nikada mislili raditi nekakvu buku ili kakofoniju zvukova uz prirodne zvukove  u Dravskoj park šumi.– pojasnio je gradonačelnik.

Radovi na uređenju šetnice stajali su 2.082.867 kuna. Prije uređenja šetnice, postavljena je kanalizacija kojom su dravski bazeni spojeni na kanalizacijski sustav. Postavljen je urbani mobilijar, koševi za smeće i klupice, a postavljanje rasvjete stajalo je 171 tisuću kuna.

Priliko obilaska šetnice, gradonačelnik je najavio daljnje uređenje poteza između dva dravska mosta zajedno s HEP-om. Uredit će se i šetnica prema sportskoj dvorani, varaždinskoj Areni te  dalje prema jezeru Motičnjak čime će Varaždin imati šetnicu kao rijetko koji grad u Europi.