20. svibanj 2023. | Autor: dd

Domaći proizvođači hrane izazvali ogroman interes posjetitelja varaždinskog placa na 14. Varaždinskom sejmu

14. Varaždinski sejem održan danas u Šenoinoj ulici u Varaždinu bio je iznadprosječno posjećen. Nakon kišnih i hladnih dana, sunce i toplina privukli su brojne posjetitelje koji su na sajmu mogli kupiti i doznati više o brojnim domaćim proizvodima.

Po prvi puta na sajmu su mnogi saznali više o primjerice blagodatima soka od bobica bazge, a gužve su bile na gotovo svim štandovima. Sezonske jagode i povrće, domaći sir, suhomesnati proizvodi, brašna, ulja i prirodna kozmetika te pčelinji proizvodi bili su posebno zanimljivi. Bogatstvu ponude doprinjeli su i proizvođači iz udaljenijih krajeva, primjerice Posedarja, koji su ponudili maslinovo ulje izvanredne kvalitete.

Na sajmu se birao i najuređeniji štand, a titulu su obranile prošlogodišnje pobjednice, žene iz Udruge Hajdina koje su pobjedile većinom glasova.

S obzirom na zadovoljstvo izlagača i dobru posjećenost  sajmova u Šenoinoj ulici, organizator Gradska tržnica, najavila je i druge događaje koji će vrlo brzo uslijediti: 'Nedavno je održan Sajam antikviteta koji ćemo ljeti ponoviti, a planiramo i Food Revolution day kao i Školu za 5. Jako me vesele ove gužve od ranih jutarnjih sati u centru grada. Ovo je prilika i proizvođačima iz udaljenijih krajeva da se predstave našim domaćim potrošačima. Posebno zahvaljujem svima koji su uložili vrijeme i trud da danas budu ovdje s nama, a veselim se što smo osim Varaždinaca privukli i turiste kojima smo omogućili jedinstveni doživljaj ponude hrvatskog sela.' – rekao je Predrag Ciglar, direktor Gradske tržnice.

Sajam je posjetio i varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj te je izrazio zadovoljstvo bogatstvom ponude događaja u gradu: 'U Šenoinoj ulici danas je više od 40 izlagača isključivo autohtonih proizvoda, većinom iz Varaždinske županije, no tu su i naši uvijek dobrodošli gosti iz Slavonije i Dalmacije. Nakon kišnih dana sunce je izmamilo Varaždince na ulice, a mi smo se potrudili ponuditi niz događaja u gradu, za svakoga ponešto.'

14. Varaždinski sejem nastupom su otvorili mali i veliki plesači, pjevači i tamburaši iz Centra tradicijske kulture, a kasnije su za dobru atmosferu brinuli TS Špancir i Kraljevi ulice.