15. listopad 2018. | Autor: Dražen Dretar

Dogovorena rekonstrukcija nadvožnjaka u Gospodarskoj i izgradnja rotora u Zagrebačkoj

U ponedjeljak, 15. listopada 2018. godine u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina gradonačelnik dr.sc. Ivan Čehok i Alen Leverić, član Uprave Hrvatskih cesta razgovarali su o projektima koji će u cilju povećanja protočnosti i sigurnosti prometa uskoro biti zajedno poduzimani na području Varaždina. 

Grad Varaždin će uskoro raspisati natječaj za rekonstrukciji nadvožnjaka u Gospodarskoj ulici, a u drugoj fazi bit će uređen i novi rotor na raskrižju Gospodarske i Zagrebačke ulice. Vrijednost radova kretat će se iznad četiri milijuna kuna.

Kao što je danas najavljeno, Hrvatske ceste će surađivati i sufinancirati projekte izgradnje još nekoliko rotora u Varaždinu i okolici. Tako se u prvoj polovici sljedeće godine najavljuje raspisivanje natječaja za izgradnju rotora kod izletišta Motičnjak,  također i rotora u Trnovcu Bartolovečkom za sigurno skretanje u Industrijsku zonu. Hrvatske ceste, naveo je Leverić, pripremile su i prijavile projekte za sufinanciranje iz europskih fondova i to za izgradnju rotora na raskrižju Međimurske i Koprivničke ulice, zatim rotora u Hrašćici te priključak  odnosno spoj gospodarske zone u Jalkovcu na jugozapadnu obilaznicu Grada Varaždina.