16. listopad 2012.

Dođite na Festival tikvi na varaždinski plac

tikve image tikve1

16.10.2012. - U petak i subotu, 19. i 20. listopada, na varaždinskoj Gradskoj tržnici održat će se 4. Festival tikvi, a najavljen je današnjom konferencijom za novinare u prostoru budućeg restorana na ulazu u Gradsku tržnicu“. „ Festival tikvi ne samo da će oživjeti  prostor uz varaždinsku tržnicu ovog vikenda, već će i mlade Varaždince naučiti da se i od domaćih, starinskih namirnica mogu spremati ukusna i atraktivna jela te da buče ne služe samo za ukrašavanje, iako mogu poslužiti kao izvrstan materijal za umjetničko izražavanje“ – rekla je na konferenciji zamjenica gradonačelnika i predsjednica TZ grada Varaždina Natalija Martinčević.
A u  programu Festivala tikvi isprepliću se kulinarstvo, umjetnost, druženje, ali i natjecateljski duh.
„ Festival počinje u petak u 15 sati radionicom ukrašavanja tikvi na kojoj će sudjelovati osnovnoškolska djeca, očekuje nas i nastup zbora Štigleci, a paralelno će Udruga kuhara pripremati poznata jela od tikvi. Osim toga, klub Mama će organizirati i radionicu za one najmlađe, jer nam je želja da naše Varaždince i Varaždinke već od malih nogu naučimo vrijednosti domaćih proizvoda, da prepoznaju vrijednost domaće hrane i da dolaze na naš plac“ - istaknuo je direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar.
Muffine s bučama i čokoladom, bučnicu, vidovečki gibanek, nadjevene i pečene tikvice i druga jela od buče gosti Festivala moći će kušati u petak od 17 sati. U subotu se Festival nastavlja od 10 sati, kada će se birati najveća tikva.