14. prosinac 2021. | ddretar tbogovic

Dodatni milijun potpora varaždinskim poduzetnicima i obrtnicima – po prvi put i ugostiteljima

Varaždinski poduzetnici i obrtnici koji u posljednje tri godine nisu primili potpore iz gradskog proračuna, ovih će predblagdanskih  dana imati razloge za dodatno zadovoljstvo. 

Rebalansom gradskog proračuna osigurano je dodatnih nešto više od milijun kuna čime su se stekli uvjeti za isplatu potpora onim poduzetnicima i obrtnicima koji  nisu ostvarili potpore u protekle tri godine.

Grad Varaždin je nakon analize pristiglih prijava na objavljeni Javni poziv za dodjelu potpora poduzetnicima i obrtnicima kroz mjeru poticaja „Poduzetnički fond Grada Varaždina 2021.“  već počeo s isplatama  ukupno 144 potpora.  Novost je što su se na ovaj javni poziv mogli  po prvi put javiti i varaždinski ugostitelji koji su na taj način dobili dodani poticaj za poslovanje  s obzirom na poteškoće u protekle dvije godine. Zaključak o dodjeli potpora kroz mjeru poticaja  „Poduzetnički fond Grada Varaždina u 2021. godini“  i popis odbačenih prijava objavljen je na službenoj web stranici Grada Varaždina: https://varazdin.hr/javni-pozivi-rezultati/zakljucak-o-dodjeli-potpora-kroz-mjeru-poticaja-poduzetnicki-fond-grada-varazdina-2021-godini-9297/

Pojedinačne potpore su dodijeljene u iznosu od 5.000 do 10.000 kuna na temelju broja ostvarenih bodova i dokumentiranih troškova za prihvatljive aktivnosti  u 2021. godini. Sredstva potpore će biti isplaćena na račune korisnika do kraja ove godine.

U prvoj polovici 2021. godine već je isplaćeno 2,5 milijuna kuna na ime drugog dijela potpora koje su ostvarili poduzetnici i obrtnici kroz Poduzetnički fond Grada Varaždina u 2020. godini. Grad Varaždin je rebalansom osigurao dodatnih 1.022.500,00 kuna.  Do sada je kroz program Poduzetnički fond Grada Varaždina od 2014. godine isplaćeno ukupno 1078 potpora u ukupnom iznosu od 12,68 milijuna kuna što Varaždin svrstava među uspješnije gradove u Hrvatskoj koji vode brigu o poduzetnicima i obrtnicima potičući ih raznim mjerama na održavanje i unapređenje poslovanja.