29. lipanj 2019. | Autor: ddretar

Dobrodošlica trkačima humanitarcima

Sudionicima međunarodne humanitarne utrke Freedom Charity Run u subotu poslijepodne na Trgu kralja Tomislava priređen je svečan doček.

Šest trkača iz Poljske, članova Lions kluba, predvođenih dr. Mariuszom Szeibom, uz moto utrke We ran - we serve ( Mi trčimo - mi služimo ) krenuli su na put 26. lipnja iz Gdanjska dugačak 1039 kilometara. Grad Varaždin bio je domačin jedne od etape te utrke koja ima za cilj prikupljanje pomoći za djecu Ruande, te za humanitarni cilj u Hrvatskoj koji će biti dogovore s članovima lokalni Lions klubova Varaždin i Milennium. Trkače su na njihovom putu od Čakovca do Varaždina pratili atletičari Atletskog kluba varaždin i Trkačkog kluba Marathon 95. Na Korzu ih je u ime Grada Varaždina pozdravio zamjenik varaždinskog gradonačelnika Zlatan Avar, a u ime Lions klubova dobrodošlicu je izrazio Damir Huljev. 

 

Utrka Freedom Charity Run odvija se pod pokrovoteljstvom Lecha Walese, nekadašnjeg lidera sindikata Solidarnost koji je prije 30 godina doveo do rušenja komunizma u Poljskoj i demokratskih izbora na kojima je postao predsjednik. Dobitnik je Nobelove nagrade za mir 1983. godine.

U nedjelju u 8:30 ispred Starog grada Varaždina bit će ispračeni trkači na njihovom putu prema Zagrebu. Na cilj stižu 6. srpnja u Milanu.