12. prosinac 2018. | Autor: ddretar

Dobrodošlica i podrška povratku PUMA

U srijedu ( 12. prosinca ) je gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok zajedno sa svojim zamjenikom Zlatanom Avarom u Gradskoj vijećnici primio brigadnog generala Zdravka Jakopa, državnog tajnika u Ministarstvu obrane RH i Roberta Puju, predsjednika Udruge veterana 7. gardijska brigada PUMA.

Tema razgovora bio je program obilježavanja 26. obljetnice osnutka 7. gardijske brigade PUMA i 11. godišnjice 2. MB PUMA te povratak postrojbe Hrvatske vojske u varaždinsku vojarnu u Optujskoj ulici.

Gradonačelnik Čehok je tom prilikom naglasio kako Grad Varaždin podržava povratak Hrvatske vojske, nasljednika tradicije legendarne postrojbe PUMA u Varaždin te kako  će grad pružiti svu moguću  podršku u okviru svojih mogućnosti i nadležnosti.

Također, upućen je javni poziv svim građanima Varaždina da se odazovu na programe obilježavanja koji će se odvijati od 19. – 22. prosinca ove godine na različitim lokacijama. ( program prosljeđujemo u privitku )

Naročito se građani pozivaju na veliki Božićni koncert Simfonijskog puhačkog orkestra Hrvatske vojske i gostiju koji će biti održan u Gradskoj sportskoj dvorani Arena Varaždin u srijedu 19. prosinca 2018. godine od 19:30 sati uz besplatan ulaz. Od gostiju ovog vrhunskog orkestra najavljeni su solisti Barbara Suhodolčan, Adalbert Turner Juci, Radovan Cavallin te Šibensko pjevačko društvo „Kolo“.

 

Pozivnica Puma