22. kolovoz 2012.

DOBRA VIJEST ZA VARAŽDINSKE STUDENTE: RASPISAN NATJEČAJ ZA IDEJNO RJEŠENJE STUDENTSKOG RESTORANA U VARAŽDINU!

studentski dom image studentski dom web

22.08.2012. - Sveučilište u Zagrebu jučer je raspisalo natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja Studentskog restorana i pratećih sadržaja kampusa Varaždin. Rok za predaju natječajnih radova je 22. listopada, nakon čega će konačnu odluku donijeti stručno povjerenstvo u kojem je i Tihomir Hunjak, predsjednik Upravnog vijeća Studentskog centra u Varaždinu, dok je jedan od savjetnika Nenad Milijaš, ravnatelj Studentskog centra Varaždin.
Natječaj je objavljen u Narodnim novinama i na web stranici Udruženja hrvatskih arhitekata (www.uha.hr) , koje je organizator i provoditelj natječaja.
Raspisivanje natječaja vrlo je konkretan korak ka ostvarenju dugogodišnje želje varaždinskih studenata da dobiju kvalitetan restoran. Ovaj varaždinski odjednom će moći primiti 300 studenata, a prvi obroci trebali bi u njemu biti posluženi s početkom akademske godine 2013/2014.
Radovi, koji se procjenjuju na oko 10 mil. kn, započet će početkom iduće godine. Financira ih Sveučilište u Zagrebu, dok je Grad Varaždin osigurao zemljište i sve komunalije.
Uz idejni projekt izgradnje studentskog restorana s kuhinjom i pratećim sadržajima, raspisanim se natječajem od struke želi dobiti i vizija iskorištenosti 6000 četvornih metara uz postojeći Studentski dom. U anketnoj fazi natječaja za drugu etapu izgradnje potrebno je osmisliti izgradnju dva nova studentska doma (2x300 mjesta) te dodatnih pratećih ugostiteljskih i uslužnih sadržaja proširenog studentskog standarda: pizzerije, cafe bara, slastičarnice, dvorane za 90 mjesta, liječničke i stomatološke ambulante, teretane, prostorija za rad uprave i studentskih udruga te rukometno-nogometnih i košarkaških vanjskih igrališta s garderobama. Ta je faza vezana uz izgradnju studentskog kampusa na prostoru bivše vojne pekare i trebala bi započeti 2014. godine.
Podsjetimo, priča oko izgradnje studentskog restorana ponovno se zahuktala u veljači, nakon sastanka izaslanstva Sveučilišta u Zagrebu, na čelu s rektorom prof.dr.sc. Aleksom Bjelišem s varaždinskim gradonačelnikom Goranom Habušem sa suradnicima.