28. srpanj 2023. | Autor: Maja Hrešć

Do kraja godine obnova desetak dječjih igrališta u Varaždinu

Gradska tvrtka Parkovi do kraja godine planira obnoviti desetak dječjih igrališta u različitim dijelovima grada Varaždina, uključujući i igrališta koja su tijekom godine zbog neispravnosti uklonjena, poput onih u Ulici Tina Ujevića i Milkovićevoj.

Proveden je postupak javne nabave za potrebnu opremu, što omogućuje obnovu i održavanje dječjih igrališta u skladu s Planom unapređenja dječjih igrališta Grada Varaždina.

Plan je donesen nakon temeljite analize svih igrališta i njihove opreme, a u skladu s općim sigurnosnim standardima za dječja igrališta. Tijekom analize, obavljene su i manje zamjene opreme i popravci na više od 50 igrališta.

Obnova igrališta odvijat će se prema rasporedu:

- u kolovozu – igrališta u Harambašićevoj ulici i Puminom parku

- u rujnu i listopadu – igrališta u Ludbreškoj, Poljani Biškupečkoj i na Trgu bana Jelačića

- u studenome – igralište u Ulici Zrinskih i Frankopana.

Objavljen je postupak jednostavne nabave za izgradnju i opremanje novog dječjeg igrališta u produžetku Istarske ulice (pokraj novog košarkaškog igrališta), a kreće se i s projektiranjem dječjeg igrališta u Črncu koje će se izgraditi 2024. godine.

U međuvremenu će se otklanjati manji nedostaci, kao i dotrajala i neispravna oprema kako bi igrališta bila sigurna za igru. Do dolaska nove opreme za zamjenu, neispravna i dotrajala oprema bit će uklonjena sa sljedećih lokacija:

- Poljana Biškupečka

- Harambašićeva ulica

- Trg bana Jelačića

- Aleja Kralja Zvonimira između broja 2, 5 i 7

- Milkovićeva ulica

Posebno valja naglasiti kako su sprave koje nisu za upotrebu omotane i označene natpisom NIJE ZA UPOTREBU. Upozoravaju se građani da radi sigurnosti djece navedene sprave ne koriste te da ne uklanjaju zaštitnu traku i natpise.

Građani se pozivaju da i dalje prijavljuju kvarove i oštećenja kako bi se ona mogla ukloniti u najkraćem mogućem roku. Prijave i prijedlozi zaprimaju se na e-mail [email protected] ili telefonski na 098 213 690. Obnova i održavanje dječjih igrališta doprinijet će većoj sigurnosti i radosti djece koja će uživati u igri na tim prostorima.