18. travanj 2016. | Autor: [email protected]

Do 2020. Varaždinu 100 miljuna eura iz fondova

predstavljanje projekata Razvojne agencije Sjever DAN

Na današnjoj konferenciji koja je održana u gradskoj vijećnici gradonačelnik Goran Habuš i dr.sc. Miljenko Ernoić, predsjednik uprave Razvojne agencije Sjever DAN, predstavili su 12 prijavljenih projekata na raspisane pozive za dostavu projektnih projekata na programe prekogranične i transnacionalne suradnje.

Ukupna vrijednost svih prijavljenih projekata zajedno s partnerima iznosi 16.271.775,74 EUR-a, a radi se o programima Interreg CENTRA EUROPE, Interreg DANUBE TRANSNATIONAL PROGRAMME i Interreg V A – Slovenija-Hrvatska. Svi prijavljeni projekti se nalaze u postupku evaluacije te se rezultati evaluacije očekuju u razdoblju od sredine ove godine do početka sljedeće. 

Ernoić je naglasio kako se u ovom slučaju ne radi se o investicijskim projektima već je cilj ovih projekata jačanje zajednice i povezivanje gradova, povećanje standarda građana i jačanje turističke privlačnosti.

Gradonačelnik je istaknuo kako su, osim spomenutih 12 projekata, aktualni i projekt Varaždinska hiža te Sinagoga kao i Kuća leptira te rješenje oko problema Kućanske rampe, a također su prijavljeni  i vrtići na natječaj za energetsku obnovu, čime bi ukupna količina financijskih sredstava iz fondova mogla doseći brojku od 100 miljuna eura do 2020. godine