08. svibanj 2024. | Autor: dd

Dječji vrtić „Dječji svijet“ ugostio gošće iz Španjolske

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković i pročelnica UO za društvene djelatnosti Danijela Vusić u srijedu 8. svibnja 2024. godine su u Gradskoj vijećnici priredili prijem za Sanju Hajdin, ravnateljicu DV „Dječji svijet“ i dvije gošće iz Španjolske koje su u Varaždin stigle temeljem dugogodišnje suradnje na projektima Erasmus plus - Ključne aktivnosti 2. 

Kako je istaknuto, po završetku posljednjeg projekta za vrtić i za gostoljubivi grad se čulo u Gironi te su odgojiteljice iz Girone (Španjolska) odlučile doći kako bi istražile i upoznale se s novim pristupima u radu s djecom predškolske dobi, a kako bi nova saznanja prenijela u vlastiti vrtić i unaprijedile svoju praksu. Ovaj posjet je za njih i njihov kompleks vrtića i škole od posebnog značaja, obzirom da će nakon posjeta biti u obavezi organizirati interno stručno usavršavanje za sve odgojitelje, učitelje, stručne suradnike i ravnatelja te će se primjeri dobre prakse i njihova moguća primjena prenijeti čitavom kolektivu.

 

U vrtiću „Dječji svijet“ rado su ugostili gošće iz Španjolske jer svoj način rada koji je u potpunosti prilagođen i planiran prema potrebama i interesima svakog djeteta, vrlo rado prezentiraju i pomažu prenijeti iskustva vlastite dobre prakse, kao i smjernice za njihovo provođenje u nekoj drugoj sredini. Kao vrtić s dugogodišnjom tradicijom njegovanja kvalitetne prakse, ove godine u vrtiću „Dječji svijet“ još se očekuju posjete iz drugih zemalja (Portugal i Španjolska), kao i studenti predškolskog odgoja iz Njemačke koji će u vrtiću „Dječji svijet“ svake godine odrađivati i praksu.