29. studeni 2018. | Autor: Maja Hrešć

Dječji vrtić Bajka na prijemu u Gradskoj vijećnici

U Salonu Gradske vijećnice gradonačelnik Ivan Čehok primio je ravnateljicu, odgojiteljice i djecu dječjeg vrtića „Bajka“ koji su dobili nagradu za najljepši vrtić u Republici Hrvatskoj. 

Ekološko-obrazovni projekt „Najljepši školski vrtovi“ provodi HRT u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te uz potporu Ministarstva poljoprivrede, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te brojnih privatnih donatora. Projekt promiče isključivo organsku poljoprivredu, uzgoj izvornoga i domaćega bilja, prepoznavanje ljepote vlastita krajolika i povratak tradicijskim vrtovima u svim hrvatskim područjima.
„Dječji vrtić Bajka ove godine slavi 20 godina i na tome im čestitam. Imaju najbolji školski vrt, a i inače je to vrtić koji se po mnogočemu ističe. Ove godine su upravo na tom projektu koji zapravo povezuje edukaciju i ekologiju osvojili nagradu i predstavili se na lijep način u Zagrebu i pred cijelom Hrvatskom, ne samo svoj vrtić već i naš grad Varaždin. Jako je važno djecu navikavati na suživot s prirodom i takvi vrtići su poticaj tome. Čestitam im i nadam se da će i drugi vrtići imati slične inicijative i projekte.“