14. kolovoz 2023. | Autor: dd

Dječje odmaralište na Rabu i ovo ljeto puno sretne djece

ZAMJENIK MARKOVIĆ : ZA DJEČJE OSMJEHE NAJZASLUŽNIJE SU VRIJEDNE DJELATNICE        

Dječje odmaralište 'Varaždin' na Rabu ovo je godine, kao i proteklih 70 godina, predivna morska oaza iz koje mnoge generacije djece nose predivne uspomene na ljetovanja i druženja.

Ovogodišnja sezona ljetovanja u Odmaralištu počela je krajem svibnja, a planirani završetak je sredina rujna. Kroz ukupno 21  smjenu ugostiti će preko 1100 djece i njihovih voditelja, te će ostvariti  oko 5900 noćenja, i to kroz programe Škole u prirodi, ljetovanja djece predškolske dobi, rehabilitacijskog ljetovanja, kampa sviranja gitare, kampa sporta, ljetovanja djece socijalne kategorije.  Ove godine odmaralište će ugostit će i djecu iz Češke (OŠ Brno). Programi se provode u četverodnevnim, petodnevnim i osmodnevnim terminima.  U svim terminima smještajni kapaciteti su popunjeni.

Animacijski program prilagođen je potrebama djece, a sadržaji organiziranog boravka usmjereni su na rekreativnu i društvenu angažiranost djece, bazirani su na socijalizaciji i stvaranju novih prijateljstava, interakciji djece te aktivnom istraživanju i učenju.

 

U kvalitetu pružanja usluga i organizaciju ljetovanja imao je prilike uvjeriti se i zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković koji je posjetio odmaralište i zahvalio svim djelatnicama u odmaralištu na njihovom predanom radu:  Varaždinsko dječje odmaralište zaista pruža idealne uvjete za organizirano ljetovanje djece čemu puno pridonosi vrijedno osoblje, spremačice, servirke i kuharice. Uz voditeljicu i pratnju pojedinih grupa djeca zaista uživaju te se vraćaju svojim domovima puna pozitivnih dojmova. Varaždinsko dječje odmaralište je vrijednost koju nastojimo sačuvati, ali i unaprijediti za još mnoge generacije mladih Varaždinaca i druge grupe djece koje na taj način mogu osjetiti draž organiziranog ljetovanja na našem prekrasnom Jadranu.“

 

Varaždinsko dječje odmaralište je poznato po ugodnoj, gotovo obiteljskoj atmosferi, ukusnoj hrani, čistoći i uvijek nasmijanom osoblju koje čine voditeljica Željka Vincek Strugar, glavna kuharica Gordana Čovran, kuharica Rozalija Perši, spremačice Jasminka Kolarek i Ružica Horvat, servirka Štefica Vidović i pomoćno osoblje Kata Magić i Božica Hrenović – Mlađan.

 

Ove godine suradnja na programima realizirana je s ukupno 12 osnovnih škola, 11 dječjih vrtića, Centrom za socijalnu skrb Varaždin, Centrom za odgoj i obrazovanje T. Špoljar, Centrom za odgoj i obrazovanje Čakovec, Gradskim društvom Crvenog križa Čakovec, Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije, sportskim klubovima i Radionicom sviranja gitare.