03. travanj 2024. | Autor: DD

Djeca gradskih vrtića u Dravskoj park šumi uče o pticama

U Dravskoj park šumi varaždinska udruga Virtus provodi program radionice u prirodi u kojima mališani iz Dječjeg vrtića Varaždin uče o pticama. Grad Varaždin sufinancira projekt sredstvima iz proračuna, a organizatore i djecu u srijedu je u Dravskoj šumi posjetio zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

Voditelj projekta i udruge Virtus Patrik Majcen naveo je kako je programom obuhvaćeno 160 mališana iz svih osam objekata Dječjeg vrtića Varaždin. Svaka grupa predškolske dobi provodi u prirodi po dva sata u igri i stjecanju znanja o pticama. U zanimljivim kreativnim radionicama „Ptičji svijet“ uz odgajatelje i volontere udruge Virtus s djecom radi i ornitolog dr. sc. Mario Slatki,  uz kojeg su djeca imala priliku naučiti kako promatrati ptice pomoću dalekozora otkrivajući različite vrste i njihove karakteristike kroz interaktivne igre i aktivnosti.

U razgovoru s voditeljima ovog inovativnog programa zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković najavio je realizaciju euro- projekta InterACT Green revitalizacije i uređenja dijelova Dravske park šume: Uz ostalo, i  podrškom ovakvim radionicama u prirodi za djecu pokazujemo koliko nam je važno urediti Dravsku park šumu i još više je približiti našim sugrađanima. Blizina rijeke i šume pravo su bogatstvo Varaždina  koje  moramo sačuvati za ptice, ali i sve buduće generacije naših sugrađana. – poručio je zamjenik gradonačelnika Marković.