28. lipanj 2012.

DIREKTORI MAKEDONSKIH TRŽNICA U VARAŽDINU

direktori makedonskih tržnica u vijećnici image MAKEDONCI TRŽNICA PRIJEM

28.06.2012. - Direktori  tržnica iz Bitole, Ohrida, Velesa i Skopja danas borave u studijskom posjetu Varaždinu. Na proputovanju kroz regiju – od Ljubljane preko Varaždina i Zagreba do Beograda – propitkuju organizaciju tržnica, pravne i zakonske aspekte, tehničku opremljenost, prilagođenost europskim zakonima i propisima, ali i traže načine kako sačuvati duh i tradiciju tržnica koje su na ovim prostorima oduvijek bile mnogo više od mjesta za kupoprodaju.
U Gradskoj ih je vijećnici primio mr.sc. Vjeran Radelić, zamjenik gradonačelnika i upoznao ih s najnovijim projektima Gradske tržnice Varaždin, poput „Certificirane seljačke tržnice“. Projekt je detaljnije pojasnio tajnik Udruge hrvatskih tržnica mr.sc. Miljenko Ernoić, istaknuvši kako je  na putu prema EU važno znati očuvati tradicionalne vrijednosti jer Europa cijeni tu tradicijsku vrijednost. Važno je, rekao je Ernoić, tržnice osmisliti ne samo tehnološki već sadržajno, navevši primjer mariborske tržnice koja je, iako velebna, u stečaju upravo zbog nedostatka sadržaja.
Goste iz Makedonije pozdravio je i Niko Prelan, predsjednik Udruge hrvatskih tržnica koja okuplja 30ak tržnica iz cijele Hrvatske.