05. ožujak 2024. | Autor: Maja Hrešć

Diplome polaznicima „Škole plivanja 2023“

U Gradskoj sportskoj dvorani Graberje, zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković u ponedjeljak je uručio diplome učenicima koji su sudjelovali u programu Javne ustanove Gradski bazeni – „Škola plivanja 2023.“ Uz zamjenika gradonačelnika, podjeli su prisustvovali voditelj škole plivanja na Gradskim bazenima Velimir Mudri i voditelj Odsjeka za sport i rekreaciju Dražen Cesar. 

Besplatnoj školi plivanja pod pokroviteljstvom Grada Varaždina pristupio je 81 učenik, a program je proveden u tri vremenska razdoblja, od 6. studenog 2023. do 26. siječnja 2024. godine. Nakon obavljene obuke diplomu plivač dobilo je 4 učenika, plivač početnik 31 učenik, plutač 35 učenika i neplivač (sudjelovao na obuci) za 11 učenika.

Zamjenik gradonačelnika čestitao je svim učenicima na trudu i zalaganju te uspješno provedenom tečaju, ali je apelirao i na roditelje koji nisu testirali djecu. „Svi učenici 2. razreda osnovnih škola trebaju se testirati kako bi se procijenilo tko od njih mora pohađati školu plivanja. Jedan dio djece nije došao na testiranje stoga molimo roditelje da se jave i testiraju djecu, radi njihove vlastite sigurnosti. Grad Varaždin financira ove programe, ne samo kako bi djeca naučila plivati, već i zato što promoviramo plivanje kao odličnu sportsku aktivnost.“ – rekao je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.