10. listopad 2012.

Deseti Zeleni cvijet za Varaždin

zeleni cvijet image zeleni cvijet

10.10.2012. - Povjerenstvo Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice je u okviru projekta Volim Hrvatsku odabralo dobitnike nagrada za poseban doprinos hrvatskom turizmu u 2012. godini. U sklopu akcije Zeleni cvijet, a u kategoriji uređenosti mjesta kao cijeline, grad Varaždin je i 2012. proglašen pobjednikom među gradovima s preko 30.000 stanovnika.
Glavni ured Hrvatske turističke zajednice je u cilju očuvanja turističkog prostora, unapređivanja turističkog okružja i zaštite čovjekova okoliša te unapređivanja turističke ponude i  tijekom 2012.  proveo akciju Zeleni cvijet.  Tijekom mjeseca rujna povjerenstvo Hrvatske turističke zajednice posjetilo je Varaždin i ocjenilo je prilaz gradu, uređenost centra, opremljenost signalizacijom i ostalom opremom, izgled, uređenost i opremljenost javnih objekata, hortikulturalno uređenje i cijelovitu turističku ponudu grada.

Zahvaljujući trudu koji su u održavanje Varaždina uložili djelatnici Parkova i Varkoma, angažiranosti Turističke zajednice grada Varaždina i svih turističkih djelatnika, a ponajviše ljubavi  Varaždinaca prema svome gradu, Varaždin je  deseti jubilarni puta osvojio nagradu Zeleni cvijet sa zlatnim znakom. Dobivena nagrada još je  jednom potvrdila turističku vrijednost grada, ali i naglasila kvalitetu života u Varaždinu.
Nagrade najuspješnijima u sklopu akcije Volim Hrvatsku bit će dodijeljene na  kongresu hrvatskih turističkih djelatnika, Danima hrvatskog turizma,  koji će se 18. i 19. listopada održati u Dubrovniku.