28. srpanj 2023. | Autor: Maja Hrešć

Delegacija Hercegbosanske županije posjetila Varaždinsku županiju i grad Varaždin

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u petak je uz župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka i suradnike dočekao delegaciju Hercegbosanske županije na čelu s predsjednikom Vlade dr. sc. Ivanom Vukadinom koja je posjetila Varaždinsku županiju i grad Varaždin.

Radni sastanak održan je u Županijskoj palači Varaždinske županije na temu budućeg Sporazuma o suradnji između Varaždinske županije i Hercegbosanske županije u Federaciji Bosne i Hercegovine čime će biti postavljeni temelji uzajamne suradnje u području gospodarstva, obrazovanja, poljoprivrede, turizma, kulture, sporta, mladih te drugih područja u nadležnosti obiju županija.

Delegaciju Hercegbosanske županije u prvom posjetu Varaždinu, uz predsjednika Ivana Vukadina, činili su i predsjedatelj Skupštine Hercegbosanske županije Jozo Ćosić te suradnici Ante Tadić, Arif Kovačević i Marija Šarac. 

Nakon radnog sastanka delegacija je obišla Centar za posjetitelje u Županijskoj palači, prošetali su Varaždinom te posjetili Varaždinsku katedralu gdje ih je dočekao biskup mons. Bože Radoš.